نقد و بررسی اولین گوشی ایرانی داریا باند :

گوشی داریا باند پس از معرفی توسط شرکت داریا همراه پایتخت با توجه به اینکه این شرکت سابقه ی ارایه ی خدمات خوبی به مشتریان خود داشته است سر و صدای زیادی در بازار به پا کرد. با ما در همت الکترونیک همراه باشید تا این گوشی پر حاشیه را زیر ذره بین قرار دهیم.

طراحی و صفحه نمایش :

در همین ابتدا باید بگوییم که با وجود اینکه این گوشی در کشور چین تولید و مونتاژ میشود طراحی آن کاملا ایرانیست و توسط مهندسین ایرانی طراحی شده است. این گوشی طراحی جالبی دارد و در اولین نگاه به صفحه نمایش خمیده ی آن بر یخوریم که حاشیه ی گوشی را بسیار کم کرده است. همچنین یک ناچ شش ضلعی در بالای صفحه نمایش دیده میشود که دوربین سلفی در آن جای گرفته است. یک اثرانگشت زیر صفحه نمایش با تاخیر 0.2 ثانیه ای نیز در پایین صفحه نمایش قرار گرفته است.

پشت گوشی به صورت شیشه ای طراحی شده که استاندارد خاصی برای مقاومت آن توسط شرکت داریا همراه اعلام نشده است. یک پنل دوربین و فلاش در بالای پشت گوشی قراردارد که برآمدگی ایجاد کرده و وقتی گوشی را روی سطح صاف میگذاریم گوشی لق میخورد.

فریم این گوشی فلزی است و در سمت چپ دکمه های ولوم و پاور قرار داده شده و در پایین گوشی اسپیکر اصلی و درگاه شارژ تایپ سی و اسلات سیم کارت قرار گرفته است. در بخش بالای گوشی نیز اسپیکر مکالمه قرار گرفته است.

DARIA BOND از یک صفحه نمایش AMOLED با اندازه ی 6.78 اینچی و رزولوشن 2400 در 1080 بهره میبرد. این صفحه نمایش همانطور که گفته شد ادج (خمیده) است. نسبت تصویر در این صفحه نمایش 20:9 است و نرخ نوسازی آن 120 هرتز است که در تنظیمات این گوشی قابلیت اداپتیو نیز فعال است.

این صفحه نمایش از روشنایی نسبتا خوبی برخوردار است البته این صفحه نمایش در زیر نور آفتاب مقداری ضعیف است اما در مقایسه با رقبا در این قیمت راضی کننده است. رنگ ها در این صفحه نمایش واضح و طبیعی است.

باتری داریا باند :

این گوشی از یک باتری 4700 میلی آمپری لیتیوم یونی استفاده میکند که در مقایسه با رقبا شارژدهی بسیار بالایی دارد و در نرم افزار این گوشی نیز قابلیت های باتری تطبیقی و حالت ذخیره باتری نیز موجود است. برخی کاربران از عملکرد نامناسب باتری این گوشی اعلام نارضایتی کرده بودند که در آخرین آپدیت این مشکل برطرف شده است.

این گوشی از فست شارژ 66 واتی پشتیبانی میکند که طبق اعلام تولید کننده در 15 دقیقه 50 درصد شارژ میشود و در عرض 50 دقیقه از 0 فول شارژ میشود که برای یک گوشی با این قیمت بسیار عالیست. این گوشی متاسفانه از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند و شارژ معکوس آن نیز فقط 1 وات است.

دوربین و عکس برداری :

این گوشی دارای سه ماژول دوربین در پشت گوشی است که لنز دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی است و دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسل و ماکرو 2 مگاپیکسل است. عکسبرداری این دوربین ها در شرایط نوری مناسب بسیار عالیست اما در شب زیاد واضح نیست اما قابل قبول است.

دوربین ماکرو بسیار ضعیف عمل میکند و در مقابل رقبا حرفی برای گفتن ندارد. در عوض دوربین اصلی تصاویر خوبی حتی در حالت شب ثبت میکند. در نرم افزار دوربین حالت های مختلفی برای عکس برداری وجود دارد همچنین این گوشی از قابلیت فیلمبرداری 4k نیز پشتیبانی میکند.

نمونه عکس های دوربین اصلی :

نمونه عکس های دوربین واید :

 

نمونه تصاویر ماکرو :

نمونه تصاویر در شب:

مقایسه با گوشی های رقیب در بازار:

ردمی 12 پرو 5G و گلکسی A34 دو گوشی رقیب داریا باند هستند که ما نیز باند را با این دو گوشی مقایسه میکنیم.

مقایسه داریا باند با A34:

در ادامه نظر یکی از کارمندان همت الکترونیک که حدودا دو ماه است از این گوشی استفاده کرده است را میخوانیم :

سرعت گوشی در اجرای نرم افزار ها بسیار عالیست اما در بازی مثل کالاف دیوتی FSP30 اجرا میکند. دوربین به نسبت شیاموی نوت ۱۲ بسیار بهتر عمل میکند اما دوربین ماکرو اصلا کارایی ندارد. بزرگ بودن لنز دوربین در پشت گوشی مقداری کار با گوشی را روی سطوح مختلف سخت میکند. مقاومت بدنه بسیار عالیست و در چند موردی که از دستم افتاده است بدون مشکل به کار ادامه داده است و حتی صفحه نمایش آن خط نیفتاده است.

در بازی ها مقداری گوشی داغ میشود اما نه به حدی که دست را بسوزاند (حدودا ۳۸ درجه). کیفیت نمایشگر در نمایش فیلم بسیار عالیست و در حد گوشی های سامسونگ است.

در ادامه شما میتوانید سوالات خود را در رابطه با این گوشی بپرسید و علاوه بر اضافه شدن به این مقاله در بخش نظرات پاسخ خود را دریافت کنید.